Зрењанинско насеље Ружа Шулман навршило 61 годину

ЗРЕЊАНИН: Навршила се 61 година од почетка изградње једног од најомиљенијих зрењанинских насеља – Ружа Шулман. Лане је обележавање 60-годишњице пореметила пандемија коронавируса, али су садашњи и бивши становници, окупљени у групу ентузијаста, дошли на идеју како да одају почаст својој „Ружи”.
1
Фото: Фото: М. Михајловић

– Идеја нам је да поставимо шест временских капсула на неколико локација у самом насељу и његовој најближој околини, у које бисмо похранили писани материјал за неке генерације које ће доћи после нас. Идеја је прошла неколико инстанци и верујемо да ћемо у неко скорије време наш идејни пројекат реализовати – каже становник овог насеља Мирослав Мика Михајловић.

Идеја је да се временске капсуле поставе поред две школе у овом крају – „2. октобар” и „Доситеј Обрадовић” и два вртића. У те капсуле би најмлађи становници оставили своје поруке шта за њих значи насеље у ком живе.

– Централна капсула требало би да буде негде у центру насеља и у њој би се нашле поруке свих који имају емоције или поруке у вези са насељем „Ружа Шулман”. Те поруке би биле намењене неким генерацијама које долазе – наводи Михајловић.

Друштво са „Руже” снимило је пре неколико година и филм о свом насељу. Кад су видели да умеју то да раде, снимили су и филм о олимпијцима из насеља.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.3343
Најновије вести