Зрењанин од продаје градског земљишта зарадио 60 милиона

ЗРЕЊАНИН: Град Зрењанин у току ове године објавио је два огласа за отуђење већег броја парцела градског грађевинског земљишта, од чије је продаје приходовано скоро 60 милиона динара.
z
Фото: Youtube Printscreen

На основу последњег објављеног огласа, предложена решења о отуђењу градског грађевинског земљишта су на укупној површини од 34.888 квадратних метара, односно скоро 3,5 хектара, речено је на данашњој седници Градског већа, а објављено на градском сајту.

Истакнуто је да су три парцеле намењене изградњи пословних и других садржаја и градњи објеката вишепородичног становања, док су преостале парцеле опредељене за индивидуалну стамбену изградњу.

Само за парцелу у Ечки, намењену изградњи око 300 станова, инвеститор "Линглонг" уплатио је износ од скоро 14 милиона динара.

Градоначелник Симо Салапура рекао је да је највећа продата парцела по површини у неком од насељених места на територији Зрењанина, у Ечки, величине 28.000 квадратних метара и у вредности од 14 милиона динара, за изградњу обејката колективног становања, инвеститора "Линглонг", намењених резиденцијалном становању, као и за станове српским и кинеским радницима, запосленим у самој компанији.

"За Град Зрењанин то је добар показатељ да, поред довођења највећих инвеститора, имамо и значајан раст станоградње. У овом моменту, на територији Града Зрењанина отворено је више од десет градилишта нових станова, што најбоље иде у прилог чињеници да присуство инвеститора покреће и локалне економске прилике", рекао је градоначелник.

EUR/RSD 117.3375
Најновије вести