Завршавају се радови на главном вреловоду у Кикинди, спремни за грејну сезону без хаварија

КИКИНДА: Замена главног магистралног вреловода у Улици Милоша Великог приводи се крају, тако да би последњих дана августа тај посао требало да буде завршен, како је и било предвиђено планом.
1
Фото: Град Кикинда

Наиме, реч је о уградњи 220 метара главног вода котларнице Центар, која снабдева око 70 одсто корисника „Топлане“. Завршетком радова, вредних више од 30 милиона динара, биће решен и један од највећих проблема у овом делу града, с обзиром на то да су се баш на тој деоници, у претходним годинама, дешавале бројне хаварије. 

- Летњи период „Топлана” је искористила на најбољи начин тако што је реализовала пројекте од велике важности за кориснике. Заменом главног вреловода у Улици Милоша Великог сигуран сам да ће се у великој мери побољшати грејање, уз знатно мање губитке, а да ће квалитет услуга бити на оном нивоу каквом грађани и очекују. Град Кикинда и предузеће „Топлана” спремно ће дочекати јесен и зиму. На много важних ствари око предстојеће сезоне ми сами не можемо да утичемо, али сам сигуран да ћемо одговорним понашањем и домаћинским пословањем омогућити несметано грејање нашим грађанима - рекао је градоначелник Никола Лукач приликом обиласка радова.

Јавно предузеће „Топлана“ има 3.400 корисника и топлотном енергијом снабдева 240.000 квадратних метара објеката физичких лица и предузећа. Наплативост рачуна износи више од 95 одсто.

- Успели смо да у Улици Милоша Великог реконструишемо трасу која нам је правила огромне проблеме већ годинама, имали смо велики број хаварија баш на овој деоници, тако да се надам да се од сада то више неће дешавати. Ремонтни радови увелико трају у Улици Угљеше Терзина, док започињемо и грађевинске радове у Микронасељу у блоковима Ц1, Ц и Д. Као и сваке године, предвиђен је ремонт подстаница и котларница. Тренутно смо на око 80 одсто испуњења нашег плана, остатак предвиђених радова завршићемо у септембру - додао је в.д. директор ЈП „Топлана“ Душан Марјановић.

Л. Р.

EUR/RSD 117.2760
Најновије вести