Жабаљ добио ново дечје игралиште

ЖАБАЉ: Парк у центру Жабља однедавно је богатији за нове елементе, који су постављени у оквиру дечјег игралишта, што је обрадовало малишане и њихове родитеље.
с
Фото: Б. Рашић

Од када је реконструисан, жабаљски парк је свакодневно пун деце, а председник општине Урош Радановић најавио је још занимљивих садржаја, јер се реконструкција парка одвија у три фазе пројекта, од којих је завршена тек прва.

- Најпре смо прошле године у парку поставили макете познатих грађевина великих европских градова, које чине модерни Европа парк. Сада се поред њих налази ново и савремено дечје игралиште, на којем малишани могу да уживају. Постављен је и нови мобилијар, како би родитељи могли да пазе своју децу док се играју. Игралиште је урађено по најсавременијим стандардима и поседује све потребне сертификате – подсетио је Радановић. -  Следеће што планирамо да завршимо до краја августа, односно почетком септембра јесте друга фаза, која подразумева изградњу полигона за моторички развој деце и то по НТЦ стандарду.

Фото: Б. Рашић

Реч је о програму активности усмерених на развој моторичких и когнитивних способности деце у предшколској и школској доби. На том полигону сва деца моћи ће да додатно развијају своје моторичке способности. На крају, трећа фаза подразумева изградњу дела парка за најстарије суграђане, где ће моћи да се друже, да играју шах и друге друштвене игре које их занимају, потврдио је Радановић.

Челници локалне самоуправе истичу да су најмлађи у врху приоритета и да ће многе активности бити усмерене ка остварењу бољих услова за њихово одрастање. Како кажу, осим игралишта, разних занимљивих манифестација и забавних активности, наставиће се и улагања у образовање, што је најважније. 

М. Рашић

EUR/RSD 117.5647
Најновије вести