Врбашани одали пошту Црвеноармејцима

ВРБАС: Поводом 9. маја, Светског дана победе над фашизмом, делегација Општине Врбас коју је предводио председник општине Предраг Ројевић положила је венце на Споменик палим борцима на градском гробљу, Споменик погинулим борцима Црвене армије, као и на Споменик погинулима у ратовима од 1991. до 1999. године.
1
Фото: Крај споменика палим борцима совјетске Црвене армије

- Ми се данас, на Дан победе над фашизмом, у име слободарског Врбаса, захваљујемо свим нашим неустрашивим прецима који су се борили и жртвовали за највеће људске и цивилизацијске вредности. Њихова херојска победа велика је и важна за све нас. И зато смо обавезни да сваке године 9. мај обележавамо као дан тријумфа добра над злом. Дужни смо да се сетимо свих оних који су своје животе положили за праведнију и бољу будућност. За боље човечанство. Они су се заједно са милионима других жртвовали за слободни Врбас, Војводину, Србију. За слободу целог света. Жртвовали су се да бисмо ми могли да живимо у миру, и да слободно градимо своју будућност  - рекао је Ројевић.

У делегацији која је одала почаст поводом Дана победе били су и председница Скупштине Сања Жигић и заменик председника општине Милан Глушац.

В.Х

EUR/RSD 117.5668
Најновије вести