Властимиру Вујићу медаља „Светозар Милетић” за промоцију српске културе

КУЛА: Удружење Срба у Словачкој доделило је награду професору Властимиру Вујићу у знак захвалности за рад на промоцији српске културе и веза међу народима. Вујић је родом из Куле, а живи и ради у Будимпешти, где је и примио ову награду у амбасади Србије,
vlastimir nagrada 1
Фото: Приватна архива

Министар саветник у Амбасади Србије у Будимпешти Барбара Авдаловић честитала је професору Вујићу као припаднику српске заједнице у Мађарској и честитала на овом престижном признању за његов дугогодишњи рад и аганжман уз жељу да му ово признање буде додатни мотив и у будућем раду.

Медаљу Светозар Милетић од 2013. године додељује Удружење Срба у Словачкој, а установљена је са циљем да допринесе промоцији српске културе и развијању пријатељских односа међу народима. Тим поводом у Будимпешту је допутовао и председник Удружења Срба у Словачкој Стане Рибич, који је и прочитао образложење ове награде.

Фото: Приватна архива

Меморијална медаља „Светозар Милетић“ је према речима овогодишњег лауреата Властимира Вујића његово најдраже признање, а има их много, које је, како каже „ и признање које припада и српској заједници у Мађарској“.

М. Сћ

EUR/RSD 117.5783
Најновије вести