Вакцинисано две хиљаде грађана у Старој Пазови

СТАРА ПАЗОВА: Од 14. јануара, када је почела вацинација становништва против коронавируса у старопазовачкој општини је имунизацијом обухваћено близу 2.000 грађана.
stara pazova yt
Фото: Youtube Printscreen

Приоритет су имали штићеници Дома за старе у Новим Бановцима и здравствени радници у три ковид амбуланте Дома здравља у Старој Пазови, Сурдуку и Крњешевцима. Пошто су пристигле веће количине вакцина кинеског произвођача, имунизација житеља је кренула великом динамиком, па је на пункту у Старој Пазови дневно вакцинисано и по 200 до 250 грађана.

- Како је у овој општини крајем прошле године у једном интервалу дневно откривано и преко стотину заражених, епидемиолошка ситуација је сада знатно боља - каже директорка Дома здравља др Снежана Табаковић. Последња јануарска седмица је показала да континуирано опада и број пацијената који се јављају у ковид-амбуланте па су пунктови у Сурдуку и Крњешевцима затворени и враћају се нормалном режиму рада са пацијентима у тим селима, док активна остаје ковид-амбуланта у Старој Пазови.

На почетку последње јануарске седмице откривено је 18 случајева заразе вирусом, а већ сутрадан је било 14 нових случајева, потом 12, да би у четвртак од 95 прегледаних у ковид-амбуланти у Старој Пазови већина била оних који завршавају лечење, а од 37 пацијената тестираних брзим антигенским тестовима само шесторо је било позитивно.

- Подаци о броју новозаражених охрабрују, али још увек наши суграђани морају да поштују све мере заштите, да нема организовања великих скупова,  јер иако имунизација иде одлично потребно је још неко време да се решимо ове пошасти -наглашава директорка Дома здравља „Др Јован Јовановић Змај“ која је најавила да већ са 1.фебруаром креће и ревакцинација. Даља динамика вакцинације зависиће од прилива вакцина и спискова које буде достављао Институт „Батут“, односно опредељења грађана на вакцине појединих произвођача.    

А. Мали

EUR/RSD 117.5749
Најновије вести