Успешно аплицирање за куповину сеоских кућа у западној Бачкој

СОМБОР – АПАТИН: Као средина која, сада већ деценијама уназад, кубури не само са негативним природним прираштајем, већ и са све већом депопулацијом услед масовног исељавања младих и радно активних житеља у веће средине и иностранство, Сомбору је свака помоћ добродошла. Тако је и низ мера које спроводе држава и покрајина Војводина у покушајузаустављања тог тренда, наишло на добар од‌јек.
1
Фото: Град Сомбор

Ових дана, захваљујући Јавном конкурсу за доделу бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом на територији Републике Србије за 2022. годину, још седам овдашњих породица добило је услове да створи свој нови дом у неком од сомборских села.

Уговори између Министарства за бригу о селу, Града Сомбора и породица су потписани у Београду, а у име Града Сомбора уговоре је потписао члан Градског већа за област социјалне заштите Дарко Смиљанић. Са друге стране су се нашли за живот на селу решене породице Дијане Бинеш и Небојше Мудрића, Теодоре и Растка Плужарева, Љиљане и Павла Тркуље, Дајане Вукша и Александра Рајића, Миреле Вркић, Тијане и Ненада Врачар, као и Данијеле и Кароља Немет.

Слично интересовање је и за живот у насељима апатинске општине. Заменик председнице општине  Радован Ђукић је потписао нови уговор у Министарству за бригу о селу, чиме је омогућено да своје куће с окућницом добију још три породице. Куће су овај пут добили Сабрина Николић из Сонте, Наташа Ћелић из Пригревице, као и Соња Хабјанић и Андреј Брдарић из Апатина, чиме се број кућа које су по овом програму додељене на територији општине Апатин попео на 26. За куће могу да конкуришу млади парови, самохрани родитељи и пољопривредници до 45 година живота. 

М. Мћ 

EUR/RSD 117.3738
Најновије вести