У Зрењанину играли кадрил, плесало 1.100 матураната

ЗРЕЊАНИН: Традиционално, и ове године зрењанински матуранти одиграли су на Тргу слободе матурантски плес-кадрил и тиме симболично обележили завршетак средњошколског образовања.
У Зрењанину играли кадрил, Плесало је 1.100 матураната
Фото: zrenjanin.rs

Јуче, је на тргу плесало њих 1.100, у розим и зеленим мајицама, кореографију су извели уз помоћ розих кишобрана, а координатор плеса у Зрењанину, као и до сада, била је Николета Видаковић.

Матурантски плес подржао је град Зрењанин, а све учеснике, као и велики број људи који су пропратили догађај, поздравио је градоначелник Зрењанина чедомир Јањић пожелевши им успеха у даљем школовању и животу.

- Мислим да су сви поносни на ову слику коју шаљемо из нашег лепог Зрењанина. Трудимо се да само лепе слике шаљемо из нашег града, а сигуран сам да је ова једна од најлепших. Желим вам све најбоље, да се испуни све што сте замислили, како у даљем школовању, тако и у раду. Желим да завршите школе које желите, а на нама је да вам омогућимо да се овде вратите и радите - рекао је Јањић.

Зрењанин се први пут у ову манифестацију европских размера - „Еуропеан љуадрилле данце фестивал„ - укључио 2007. године и од тада сваке године више од хиљаду учесника, истовремено кад и њихови вршњаци у бројним другим градовима плеше тачно у подне.

В. Х.

EUR/RSD 117.3358
Најновије вести