У току тестирање за рад у погону трикотаже сегединске фабрике

БАЧ: У Фабрици трикотаже „Сегеди сефо зрт” у Сегедину ове седмице ће по други пут бити тестирани кандидати заинтересовани да раде у погону те мађарске фабрике која планира да отвори погон у Бачу.
bac testiranje_segedin
Фото: Општина Бач

Пре десетак дана била је тестирана прва група од 19 кандидата, а ускоро у Сегедин путује 20 нових. И они ће као и прва група добити новац за трошкове боравка у мађарском граду.

Пре тестирања у Сегедину обе групе су прво показале шта знају за шиваћом машином у Бачу, што је била проба за даље тестирање на лицу места у фабрици у Сегедину. Кандидати који се нису још пријавили, а желе, могу се јавити Славку Мијатову телефоном на број 063 822 35 10. „До сада нам се јавило 128 заинтересованих, а међу њима има и оних који не знају да шију, а волели би да науче. Њих смо одбили са напоменом да се јаве када науче занат. Одабрано је седам кандидата који су већ на тромесечној обуци у Мађарској“, казао је Славко Мијатов. „Међу одабранима има младих који су се сјајно снашли, али, очекујемо да они неће бити једини, јер тестирање није завршено.“

Раније смо писали да Фабрика трикотаже „Сегеди сефо зрт” планира да отвори погон у хали „Херкулес” у Бачу у којој би радило укупно стотину радника у две смене. Сегединска фабрика је државно предузеће са укупно 1.100 радника од којих је 650 инвалидних лица и дугогодишњи је пословни партнер са чувеним брендом „Паул Схарк”.

Општина Бач уступила је халу коју ће реновирати мађарски послодавац, да би подстакла привредни раст и смањила незапосленост. Да би погон био отворен потребно је најмање 35 радника, одабраних, са успешно савладаном обуком у трајању од три месеца у Сегедину. Очекује се, да погон у Бачу буде отворен у септембру, јер следе обимни грађевински радови, да би хала била приведена намени.

З. Делић

EUR/RSD 117.5754
Најновије вести