У свакој карти за тениски турнир једно ново дрво у Кули

КУЛА: На територији општине Кула посађено је 1200 садница у склопу акције „једна карта, једно дрво”, а захваљујући ЈКП, месним заједницама, те грађанима насељених места ове општине.
с
Фото: Приватна архива

Пројекат „Посади свој хлад” заједно са тениским турниром „Србија Опен” који у Београду ових дана окупља светске и домаће тенисере, пошумљава 12 општина и градова у Србији, међу којима је и Кула. Захваљујући љубитељима тениса који су купили карте за предстојећи турнир биће посађено више од 35.000 садница на више од 100 хектара широм Србије.

Фото: Приватна архива

У Кули су посађене увозне двогодишње саднице платана са упутством за садњу са ознаком имена друштвено одговорне компаније која је подржала акцију и омогућила бесплатне саднице. Свака садница садржи лого спонзора као и ЉР код преко којег може да се региструје и прате упутства за даљи њен развој. Друга страна везице је остављена за име и датум садње.

Општина Кула се овом приликом захваљује нашим најбољим тенисерима посебно Новаку Ђоковићу и „Србија Опену” који су омогућили ову акцију. Саднице ће бити посађене и у Крагујевцу, Краљеву, Лесковцу, Нишу, Панчеву, Пожаревцу, Зрењанину, Шапцу, Смедереву, Новом Саду и Бачкој Тополи и Кули. Прва садница била је посађена у Београду код Ушћа.

М. Сћ

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести