У средњем Банату епидемиолошка ситуација нестабилна: У јулу оболело 227 особа у августу 49

ЗРЕЊАНИН: Од почетка пандемије коронавируса, закључно са 19. августом, у средњем Банату је оболело укупно 320 особа, саопштено је на јучерашњој седници Савета Средњобанатског управног округа.
korona sednica saveta
Фото: Град Зрењанин

По подацима Завода за јавно здравље Зрењанин, од тога је у „другом пику“ заражено 288 особа, што чини 90 одсто од укупног броја оболелих.

Посматрано по локалним самоуправама, највише заражених у „другом пику“ је у Зрењанину, укупно 227 случајева. Од тога, 160 је у самом граду, а 67 у селима. По броју заражених следе Житиште, Нова Црња, Нови Бечеј и Сечањ.

Највећи број оболелих забележен је у јулу (227 особа), а од почетка овог месеца, закључно са 19. августом, оболело је 49 особа. Тренутно је хоспитализовано 27 пацијената, а у кућној изолацији је 75 особа са потврђеном инфекцијом ковид-19. Укупан број преминулих код којих је потврђена инфекција овим вирусом је 23.

На основу актуелних података констатовано је да је ситуација и даље нестабилна те да постојеће превентивне мере не треба ублажавати, посебно када се има у виду скори почетак школске године и повратак људи са летовања. На седници је саопштено и да санитарна инспекција и инспекција рада настављају са контролом спровођења противепидемиолошких мера по налогу надлежних министарстава.

До сада су санитарни инспектори спровели око 200 циљаних надзора код послодаваца и поднели седам прекршајних захтева због непоштовања мера. 

Ж. Б.

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести