У сенћанској болници оерације од идуће седмице

СЕНТА: У Општој болници Сента после укидања ванредног стања постепено се враћа ранији начин рада.
Opšta bolnica Senta  Foto: M. Mitrović
Фото: Општа болница Сента  Фото: М. Митровић

У ову здравствену установу којој гравитира око 100.000 житеља из општина северног Потисја може да се уђе само са заштитном мас­ком, уз обавезну дезинфекцију руку и мерење телесне температуре. За почетак лекари сенћанске болнице могу да прегледају дневно 20 пацијената, по 10 у првој и другој смени, а између две смене се дезинфикују амбуланте.

Директорка Опште болнице у Сенти др Беата Чаки напомиње да пацијенти приликом доласка на преглед треба да са собом донесу маску и да долазе тачно у заказаном термину. Јер, ако не дођу на време или закасне представља проблем, зато што одузимају термин другим пацијентима. У болници кажу да се труде да сви пацијенти стигну на ред и буду прегледани, па отуда моле грађане за стрпљење и поштовање епидемиолошких мера.

За време ванредног стања у сенћанској установи лечени су само животно угрожени пацијенти, па су тако на Одељењу хирургије изведене 74 операције, док је на Гинеколошко - акушерском одељењу било 50 операција и обављено 180 порођаја. Животно угрожени пацијенти који су у време ванредног стања морали да буду оперисани, били су у изолацији, где су и тестирани на Ковид – 19, а након добијених негативних резултата, смештани су на Одељење хи­рургије.

Начелник тог одељења примаријус др Емил Фаркаш каже да се већ више од две недеље раде заказани амбулантни прегледи и најављује да ће се идуће недеље почети са планираним операцијама. Радиће се најпре операције које су раније биле заказане код пацијената, да би се надокнадио заостатак и пацијенти не би били угрожени.

        М. Мр.

 

 

EUR/RSD 117.5749
Најновије вести