У Бачком Јарку обележен Дан колонизације

БАЧКИ ЈАРАК: У простору спомен-комплекса Брвнара у Бачком Јарку, обележен је у среду увече Дан колонизације.
j
Фото: Printscreen/Facebook@@mojbackijarak

Свечаности су присуствовали  председник општине Темерин Младен Зец, представници Савета МЗ, чланови Општинског већа Темерина  и велики број суграђана.

- Ово место својим изгледом подсећа на завичај наших предака колониста. Сами су га осмислили и пренели како би бар део свог завичаја имали у новој отаyбини, другачијој од оне у којој су одрасли. Ова Брвнара њих је подсећала, а нас учи и даље о животу каквим су некада живели – рекао је Младен Зец. - Овде су кренули од нуле са израженим патриотизмом, борбеношћу, солидарношћу и жељом за обнову земље. На томе смо им веома захвални и ево, већ 76 година чувамо успомену на тренутак када су наши преци крочили на ово тле.

И овом приликом Јарачани су се присетили Петра Кочића, Гаврила Принципа, Славка Родића, Мике Боснић, Младена Стојановића и других, славних и мање познатих завичајних хероја. Данас је Бачки Јарак место које је изнедрило многе интелектуалце, спортисте, вредне и марљиве људе. Место у коме се цене рад, образовање, поштење, тимски дух и које ће у наредним нараштајима имати неке нове докторе, инжењере, професоре, председнике општине, јер су им њихови претходници заједно утабали пут успеха и правих вредности.

В. Х.

 

EUR/RSD 117.4055
Најновије вести