У Апатину четвородневни фестивал „Floating man“

АПАТИН: Четврту годину за редом у Апатину се, од 11. до 14. августа, одржава фестивал „Floating man“. Организатор овог фестивала је Либерланд, микронација која је оформљена 2015. године са седиштем на Дунавској ади у области Горња Сига између Србије и Хрватске.
1
Фото: Промо

Како најављују организатори, у четири дана посетиоци ће моћи да присуствују концертима, учествују у дружењу, спортским активностима, пробају локалне гастро-специјалитете и уживају у чарима резервата Горње Подунавље. Захваљујући конференцији, која сваке године прати овај фестивал, сви заинтересовани ће бити у прилици и да науче нешто више о криптовалутама које нам свима делују помало неопипљиво, али које дефинитивно постају део наше финансијске будућности, али и многим другим занимљивим бизнис и „лајфстајл“ темама.

Ове године, у главном делу програма, сутра од 20.30 часова, наступаће Дел Арно бенд и Марко Луис, док су за суботу, 13. август, у исто време планирани новосадски музички састав Гифт и, у наставку вечери, популарни хрватски „Nipplepeople“.

Говорници на конференцији биће углавном странци уз изузетак нашег прослављеног кикбоксера Ненада Пагониса, који ће окупљенима испричати своју животну причу, и Мирјане Максимовић из удружења „Жене и Вино“ која ће, кроз причу о вину, посетиоцима фестивала представити Србију, српску културу и традицију.


Арка место сусрета

У последње две године, фестивал је нашао своје трајно место дешавања на језеру Арка, које се налази на свега 500 метара од градске плаже у Апатину.  Цело имање око језера у будућности ће неговати вредности еко-етно туризма. У плану је изградња мањег хотела високе категорије, бунгалова око језера, кућица на води и ресторана. Радови се изводе поступно док је за сада овде изграђен камп и неколико бунгалова. Такође, постоје је и спортски терени, те игралиште и други садржаји за децу, чиме је фестивал отворио врата и комплетним породицама које сада често камперима путују по Европи.


Вит Једличка, председник Либерланда, наводи да се, као и ранијих година, очекује велики број младих са свих страна света, наводећи да је намера да се овај догађај профилише као један значајан регионални фестивал уз музичке извођаче из региона. Посебно је истакао конференције које су предвиђене у оквиру фестивала, на којима ће наступити светски позната имена.

– Имаћемо познате говорнике који виде свет на начин на који ми то чинимо. Посебно бих истакао господина Балађија Шринисвана који је написао књигу „Network state“, најчитанију књигу на Амазону о политичкој економији. Мислим да ће ово бити заиста одлично дружење ове године – изјавио је Једличка за „Днeвник“.

Улазнице за „Floating man Фестивал 2022“ доступне су путем Гигстикса, док Сомборци и Апатинци карте могу купити на лицу места и то уз 50 одсто попуста уз приказ личне карте.

А. Савановић

EUR/RSD 117.3269
Најновије вести