Трогодишњи еко пројекат у Кикинди: Чист ваздух, чиста победа

КИКИНДА: Изложба постамената која представља резултате прве фазе пошумљавања и озелењавања пет градова у Србији, међу којима је и Кикинда, отворена је на Калемегдану у Београду.
k
Фото: kikinda.org.rs

Изложба обједињује резултате уводног дела великог пројекта пошумљавања Србије, у организацији компаније Меридианбет и Министарства заштите животне средине. Под кровним називом „Чист ваздух – чиста победа“ посетиоци су могли на седам панела на највећем градском шеталишту да се информишу о досадашњем току акције која је у првих пет градова Србије – Новом Саду, Кикинди, Бачкој Паланци, Суботици и Белој Цркви донела нове дрвореде, чистији ваздух, оплемењену естетику градске целине и оазе без градске буке.

Кикинди је, у оквиру акције компанија Меридианбет донирала 133 саднице црвенолисне шљиве и келреутерије. Како објашњавају из Меридианбета, велики еколошки пројекат трајаће наредне три године, а поред активне садње дрвећа, предвиђена је и донација значајних средстава локалним самоуправама за потребе планског уређења земљишта и терена на којима ће бити формиране будуће „фабрике кисеоника ”, а у плану су и друге еко акције које ће допринети заштити животне средине и подизању свести о најзначајнијим еколошким проблемима у земљи.

EUR/RSD 117.2760
Најновије вести