Тренинг безбедне вожње двоточкаша у Кикинди

Пројекат под називом „Тренинг безбедне вожње за мотоциклисте и мопедисте”, који спроводе Агенција за безбедност саобраћаја и Град Кикинда, представљен је на атлетском стадиону Спортског центра „Језеро” у Кикинди.
Град Кикинда
Фото: Град Кикинда

Инспектор за друмски саобраћај Града Кикинде Павле Поповић је истакао је да сврха оваквих пројеката да се број саобраћајних незгода смањи, с обзиром на то да је у последњих пет година у незгодама учествовало 19 особа које су возиле мотоцикл. Од тог броја, четири особе су страдале, њих десеторо прошло је са тешким телесним повредама, док је њих четворо задобило лакше телесне повреде.

- Поново смо спровели веома корисну акцију како бисмо утицали на свест учесника у саобраћају, а све како бисмо повећали безбедност у саобраћају. У претходном пројекту циљна група били су ученици завршних разреда средњих школа, а овога пута смо спровели пројекат безбедне вожње за бициклисте и мопедисте, поготово за оне који су скоро добили возачке дозволе и оне који су у процедури обуке - указао је Поповић.

Пројекат се спроводи од 2017. године, из тог пројекта проистекле су још многе идеје намењене повећању безбедности у саобраћају. Указано је на штетне последице такозване самообуке и значај коришћења заштитне опреме.      

М. Мр.

EUR/RSD 117.3269
Најновије вести