Свечани пријем за најјачег човека у Србији, а из Кикинде

КИКИНДА: Градоначелник Кикинде, Никола Лукач и Драган Пецарски, члан Градског већа задужен за спорт и омладину, уприличили су пријем за Кикинђанина Владимира Булатовића, званично најјачег човека у нашој земљи. Булатовић је победио на недавно одржаном такмичењу "Стронгмен гран-при" у Зајечару и тако шести пут узастопно постао првак Србије.
k
Фото: kikinda.org.rs

Градоначелник је том приликом, како подсечају на сајту Града, истакао да је Владимир Булатовић спортиста који треба да буде узор младима, поготово онима који своје вештине желе да усмере ка бављењу спортом, додајући да ће Град Кикинда увек подржати оне људе који промовишу праве вредности и анимирају младе да се баве било којом физичком активношћу.

Владимир Булатовић је неко ко заиста заслужује велику пажњу, имајући у виду све успехе које је постигао у овом спорту. Град Кикинда је град спорта и треба промовисати младе људе који својом марљивошћу, упорношћу и тренизнима постижу велике и значајне резултате. Булатовић је свакако један од наших суграђана који треба да буде узор младима, да своје вештине и способности усмере ка бављењу спортом. Ради се о веома популарном спорту, тако да сам сигуран да и наш регион има сјајне људе који постижу одличне резултате. Владимира, али и све друге који поштују праве животне вредности, увек ћемо подржати, како би привукли што више младих у свет спорта, поручио је Лукач.

Фото: kikinda.org.rs

Булатовић је је висок 189 центиметара и тежак је 137 килограма, а уједно се такмичи и у пауерлифтингу:

У пауерлифтингу сам до сада три пута освајао Балканско првенство, 2018. сам био првак Европе у Москви, а годину дана касније, у Санкт Петербургу сам освојио Куп источне Европе. Три пута сам се такмичио у Лиги шампиона, када је у питању стронгмен, тако да планирам да се више посветим овом спорту и да остварим још боље резултате. Увек ми је најтеже вучење камиона од 10 до 20 тона, то често буде прва дисциплина, а неретко буде и много топло време, тако да је то заиста напорно. Ту су и ношења, потисци изнад главе терета тешких преко 140 килограма и друге дисциплине', рекао је Булатовић.

EUR/RSD 117.2824
Најновије вести