Средња пољопривредна школа организује „Отворена врата”

ЗРЕЊАНИН: Многи осмаци још нису одлучили у којој ће средњој школи наставити школовање. Недостају им информације, нису сигурни шта им која средња школа пружа и омогућава. Средња пољопривредна школа у Зрењанину одлучила је да будућим средњошколцима пружи што више информација.
1
Фото: Ж. Балабан

У школском дворишту и на школској економији 22. и 29. маја, од 9 до 12 часова, биће одржана „Отворена врата”, па из школе позивају све основце који воле природу, животиње и механизацију, да их посете.

- Средња пољопривредна школа у Зрењанину је једина у Средњобанатском и Севернобанатском округу која образује ученике пољопривредне струке. Школа је спремна да дочека све ученике које интересује цвећарство, уређење врта, ратарска, повртарска производња, воћарство, виноградарство, механизација, вожња и рад трактором и прикључним машинама, узгајање домаћих животиња, брига о животињама, као и њихово лечење – каже директор школе Владимир Попов.

Школа ће ове године уписати ђаке на образовним профилима пољопривредни техничар, ветеринарски техничар, техничар хортикултуре, цвећар – вртлар и руковалац – механичар пољопривредне технике.

– Целокупни практични део наставе организован је у оквиру школе, која располаже школском економијом, односно фармом, са 100 хектара обрадивих површина. Имамо и био- башту, пластенике, воћњак, виноград, потребну механизацију… Осим тога, имамо и уговоре о извођењу дела практичне наставе са многим пољопривредним газдинствима, Пољопривредном стручном службом, ветеринарским станицама и амбулантама, земљорадничким задругама у целом Средњобанатском округу, па и шире – наглашава Попов.

Он додаје да многи ученици ове школе настављају даље образовање на разним факултетима и вишим школама.

– Од њихових жеља и воље зависи и колики ће степен образовања стећи. Многима од њих је и сама средња школа циљ. Остаће на својим имањима, бавити се производњом у складу са науком, а за то ће добити знање и праксу у нашој школи – закључује Владимир Поп.  

Ж. Балабан

EUR/RSD 117.5668
Најновије вести