Скупштина Зрењанина усвојила 18 решења о отуђењу грађевинског земљишта

ЗРЕЊАНИН: Градски већници у Зрењанину су на јучерашњој седници, којом је председавао градоначелник Симо Салапура, усвојили 18 решења о отуђењу грађевинског земљишта у јавној својини града.
Zrenjanin/Dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

Продаја парцела је резултат јавног огласа, који је расписан у априлу.

Међу купцима грађевинског земљишта је зрењанинско предузеће за производњу позамантерије од текстилних и других влакана „Трачак“. Ова фирма је купила парцелу површине 2.259 метара, ради изградње пословно-производног објекта, а земљиште је продато по цени од 1.976.625 динара.

Земљиште је купила и штампарија „Дигинет“, и то на површини од 7.961 квадрат, по цени од 5.675.794 динара. Парцелу од 3.000 квадрата купила је фирма „Вакс 023“ из Зрењанина, по цени од 2.457.000 динара, док је 4.000 квадратних метара грађевинског земљишта купило предузеће „Чикаго група“, а за то ће издвојити 3.374.000 динара.

Град Зрењанин је одлучио да земљиште прода и аутопревознику Срђану Ћорићу. Он ће парцелу од 936 квадрата платити 1.506.960 динара. Предузеће „Преми-траде“ ће за парцелу од 271 метар квадратни платити нешто више од милион динара. Новосадска фирма „Геотехнокин“ ће за парцелу површине 4.840 квадрата платити 4.523.754 динара.

Купци грађевинског земљишта у јавној својини града су и Тамара Рађеновић из Меленаца, Бојан Мартиновић из Банатског Карађорђева, Нада Кнежевић из Зрењанина, Петар Савановић из Житишта, Ивана Сечкар из Београда, Драган Анђелић из Перлеза, као и Зоран и Милка Марковић, Драган и Ана Станојчић, Златибор Ћурчин, Горан Стојков и Јован Радованчев, сви из Зрењанина.

Градоначелник Симо Салапура је објаснио да је продаја грађевинског земљишта резултат јавног огласа расписаног у априлу и додао да је формално завршена продаја парцела у индустријским зонама и за стамбену изградњу, као и да је, захваљујући томе, град приходовао око 35 милиона динара.

- Пристигао је већи број понуда у односу на претходне године. То је доказ велике заинтересованости инвеститора, односно да Зрењанин иде у добром правцу када је у питању привредни развој. Трудићемо се да и у наредном периоду расположиво земљиште које имамо приведемо намени и продамо, како би се наставио привредни развој - рекао је градоначелник Салапура.

Ж. Балабан

EUR/RSD 117.5758
Најновије вести