Шинвоз отворио нови погон

ЗРЕЊАНИН: Зрењанинска компанија „Шинвоз“ одавно је стекла реноме у области ремонта шинских и железничких возила, али је озбиљно покренула и производне програме, пре свега компоненти.
д
Фото: Dnevnik.rs

- Ремонт железничких возила је нешто што ми са успехом радимо деценијама. Тренутно имамо три гарнитуре возова на ремонту, као и локомотиве, вагоне и цистерне од наручилаца посла са којима имамо уходану сарадњу, међу којима су и западни приватни оператери. Али, оно што нас чини посебно поносним је изградња новог производног погона, који се бави израдом компоненти, углавном за клијенте из западних земаља, из Аустрије, Немачке, Чешке… - каже директор производње компоненти у компанији „Шинвоз“ Ђорђе Васић.

Он посебно истиче сарадњу коју „Шинвоз“ има са реномираном мултинационалном компанијом „Бомбардиер“, са којом је на снази дугогодишњи уговор за израду кабина и кровова за возове за саобраћај на железницама западних земаља.

- Након сертификације саме фабрике и оспособљавања људства, кровове већ производимо, а кабине ћемо почети у наредним данима – најављује Васић, и напомиње да су инжењери, бравари, заваривачи и радници сличних профила прошли обуку код наручиоца посла, чиме је осигурано квалитетно одрађивање уговорних обавеза.

Недавно је почела производња кровова за возове на железницама западних земаља, а ових дана почеће и производња кабина

„Шинвоз“ припрема још неке амбициозне нове пројекте, али би недостатак квалификованих и добро обучених радника одређених профила могао да представља озбиљну препреку.

- То је разлог да смо ми у фирми оформили радионицу за заваривање, односно школу заваривања у оквиру нашег производног погона, где почетнике и људе са мало искуства припремају инжењери специјалисти. Након успешно завршене обуке те људе селимо полако у производне погоне, где стичу искуство уз већ оспособљене мајсторе – објашњава Васић.

Планови које је зрењанинска компанија „Шинвоз“ зацртала за наредни период, базирају се на све већем обиму посла и новим уговорима. Уз већ добро разрађене послове на ремонту и раста у домену производње компоненти за железницу, припрема се терен и за фазу развоја компоненти за ауто-индустрију.

- У плану су велика улагања у нови производни простор, који ће се надоградити на постојећи, који је сада на 4.800 квадратних метара. Доградићемо халу од чак 5.000 квадрата, којом ћемо задовољити све наше потребе за увећањем и проширењем производње. То се, пре свега, односи на производњу склопова за железнички програм, али и склопова и елемената за ауто-индустрију. А један сегмент ће бити издвојен за израду алата и шаблона за заваривање - напомиње Васић.

То ће значити и запошљавање нових радника, и то око 150 њих, истиче он, и апелује на младе људе, жељне напредовања и усавршавања, да потраже своју шансу у  компанији „Шинвоз“.

-Сва наша производна опрема је савремена, не старија од четири године, то су модерне машине и алати, разне технологије, и ту млади могу доста да науче али и да се искажу – поручује Васић, и истиче да су кадрови које ова фирма тражи бравари, заваривачи, машински инжењери и техничари, и сродна занимања.

Ж. Балабан

 

EUR/RSD 117.5571
Најновије вести