Шест представа у програму Бечејског фестивала монодраме

БЕЧЕЈ: Сада већ традиционални, осми по реду, Бечејски фестивал монодраме (Бе:фемон) почиње сутра, 21. и трајаће до 24. овог месеца у Градском позоришту Бечеј.
д
Фото: Промо

Пошто је Организациони одбор прегледао 21 пријављену представу из Босне и Херцеговине, Хрватске и Србије, одредио је шест за такмичарски део, који ће пратити жири у саставу: првакиња драме Народног позоришта у Београду Душанка Глид Стојановић, глумица из Београда Тамара Крцуновић и добитница Стеријине награде из Субитице Марта Береш.

Овогодишњи Фестивал свечано ће отворити наша прослављена драмска, телевизијска и филмска глумица Светлана Бојковић сутра у 20 сати. Пре тога, Бечејци ће имати прилику да од 18,30 сати присуствују разговору са уваженом гошћом у позоришној сали, а потом ће у горњем фоајеу Градског позоришта у њену част бити отворена изложба Позоришног музеја Војводине „Уметност глуме или трагање за истином“.

Утврђен је програм и четвородневног фестивала. Првог дана представиће се ауторским пројектом Емир Хаџихафизбеговић из Сарајева. Сутрадан ће бити одигране две представе, и то од 17 сати публика ће имати прилику да погледа Марушку Арас у монодрами „Шкољка шуми“ у продукцији Театар ВеРРди и Кунст Театар Задар-Загреб, а од 20 сати ће се Дражен Шивак у продукцији загребачке Групе и Трико циркус представити монодрамом „Мистеро Буффо“. И у петак, 23. октобра, одиграће се две представе, те ће Ласло Шандор од 17 сати на мађарском језику извести монодраму „Кламов рат“, која је рађена у продукцији Народног позоришта Суботица, а од 20 сати Биљана Ђуровић ће у продукцији Фестивала монодраме и пантомиме у Земуну наступити с монодрамом „Надежда Петровић“. Фестивал се завршава 24. октобра монодрамом „Нана“, коју ће извести Милена Божић у продукцији „Мостарта“ из Београда.

Улазнице су пуштене у продају и цена за појединачне представе је 200 динара, а комплет карата износи 1.000 динара. Информације и резервације о продаји улазница могу се добити телефонским путем на број 021/6915336.

В. Јанков

EUR/RSD 117.3161
Најновије вести