Припреме за жетву у кањишкој општини: Преглед комбајна 2.200 динара

КАЊИЖА: Почињу припреме за предстојећу жртву озимих житарица на подручју кањишке општине.
1
Фото: У жетви је важна противпожарна превентива

Од понедељка, 1. јуна у организацији Општинског ватрогасног савеза Кањиже обављаће се технички прегледи у циљу противпожарне заштите пољопривредне механизације која ће учествовати у жетвеним радовима.

Као и сваке сезоне мора се извршити технички преглед свих комбајна али и трактора који превозе овршено семе житарица, или пресују и превозе сламу. Цена прегледа комбајна је 2.200, а трактора 1.200 динара и наплаћује се на лицу места. У односу на цену прегледа и обезбеђење противпожарне опреме, знатно су скупље казне које могу изрећи инспектори противпожарне заштите уколико у време жетве на њивама или путевима затекну неисправне машине.

Комисија за преглед пољопривредних машина Општинског ватрогасног савеза Кањиже ће посао обављати у свим насељима по утврђеном распореду. У понедељак 1. јуна од 8 сати преглед комбајна и трактора обављаће се у Долинама код откупне станице за млеко, а потом у Орому на Вашаришту, код забавишта и Велебитском путу испред куће Мељкутијевих.

У уторак, 2. јуна прегледи се настављају у Трешњевцу испред Дома културе и Велебиту испред Земљорадничке задруге, а сутрадан у среду у Трешњевцу код товаришта стоке и на Пијачном тргу.

У Кањижи је у четвртак 4. јуна од 8 сати преглед механизације на Вашаришту, а од 10 у Адорјану на товаришту паприке код НИС Нафтагаса. Петак је резервисан за излазак и рад комисије у Мартоношу код фудбалског игралишта, а 8.јуна у Малим Пијацама код Вашаришта и силоса. У Хоргошу ће посао бити обављан у уторак 9. јуна у дворишту Месне заједнице Хоргош.

За власнике пољопривредних машина који из оправданих разлога нису у могућности да се одазову у предвиђеним терминима у насељима, комисија ће их обилазити у среду и четвртак 10. и 11.јуна, зато треба да се јаве комисији телефоном на број 063/825-2390 од 8 до 14 сати.

Из Општинског ватрогасног савеза Кањижа предочавају, да би пољопривредне машине које учествују у жетви удовољиле прописаним захтевима у погледу противпожарне заштите, обавезно је да на сваком комбајну имају баждарени противпожарни апарат за гашење пожара од девет килограма, ашов, лопату, разбијач варница и комплет прве помоћи, а код трактора баждарени апарат за гашење пожара од два или три килограма и разбијач варница. Поред тога акумулатори и други електрични водови морају бити обложени изолационим материјалом. Баждарење противпожарних апарата се организовано обавља у Ватрогасном дому у Кањижи сваког радног дана од 7 до 14 сати.  

Текст и фото: М. Митровић

Фото: М. Митровић 

EUR/RSD 117.5649
Најновије вести