Прикупили рекордан број чепова у Вршцу

ВРШАЦ: Вршчани су још једном доказали да су и те како хумани, те су за месец и по дана успели да скупе скоро две тоне чепова и тако набаве двоје колица Одељењу за Физикалну медицину Опште болнице у Вршцу.
Удружење „Параквад ВШ”
Фото: Удружење „Параквад ВШ”

Ово 65. и 66. помагало уручено је у оквиру акције „Сакупи хумани чеп” коју већ шест година организује Удружење „Параквад ВШ”.

- Захвалан сам свим Вршчанима и становницима у околним местима на успешно спроведеној акцији, мислим да ће сви бити поносни што смо успели да купимо ова два помагала - рекао је председник „Параквад ВШ” Драган Виторовић. - Успели смо да скупимо 1.920 килограма, односно скоро две тоне, што је у чеповима 860.000. Замислите колико је то одврнутих флаша. На овом одељењу су највише потребна оваква помагала, јер имају доста непокретних пацијената, па се колица хабају, спадају у потрошни материјал.

И начелница Одељења за Физикалну терапију Опште болнице у Вршцу др Јелена Радак Ивановић задовољна је и захвална на овој акцији, те позива све који су у могућности да помогну тој установи. 

Л. Р.

EUR/RSD 117.5783
Најновије вести