Помоћ Зарићима озваничила сарадњу Кикинде и Фондације Хумана срца

КИКИНДА: У кабинету градоначелника је свечано потписан уговор о сарадњи Града Кикинде и Фондације "Хумана срца".
k
Фото: kikinda.org.rs

Ради се, како појашњавају на сајту Града, о организацији чији је основни циљ унапређење положаја деце и младих, као и других рањивих група становништва, с фокусом на слабије развијеним и руралним срединама, како би се квалитет живота становника Кикинде, пре свега деце и младих, подигао на виши ниво.

Уговор су потписали градоначелник, Никола Лукач и Данијела Васиљевић, оснивач и директор Фондације ''Хумана срца''.

У оквиру посете, шесточланој кикиндској породици Зарић уручена је хуманитарна помоћ. Тако су Срђан Зарић, супруга Маријана и њихово четворо деце, пре неколико месеци добили телевизор, а данас, између осталог, таблет, књиге, одећу, школски прибор, као и новчана средства.

Зарићи су прошле године купили кућу, а како и даље станују у веома тешким условима, Фондација и Град Кикинда настојаће да им у наредном периоду обезбеде основне услове за нормалан живот.

Покушаћемо да заједнички финансирамо увођење струје и свих неопходних прикључака, како би ова породица могла пристојно да живи. И даље ћемо помагати свим угроженим суграђанима, онолико колико је то у нашој моћи. Пред нама је тешка зима, издвојићемо одређена средства и максимално дати све од себе да збринемо и друге породице. Поред тога, кроз различите видове помоћи деци и младима, пронаћи ћемо модел да кроз пројекте додатно мотивишемо младе да воле свој град и да остану овде. То је наш заједнички циљ и настојаћемо да овим протоколом о сарадњи олакшамо реализацију таквих пројеката, рекао је градоначелник.

Породица Зарић одабрана је на основу препоруке Града Кикинде.

Ова социјално угрожена породица нема основне потребе и услове за нормалан и квалитетан начин живота. Ту је четворо деце, од којих су троје школског узраста, тако да су њихове потребе велике. Уручили смо им одећу, школски прибор и таблете, а најстарије дете, седамнаестогодишња девојка добиће одређену суму новца, за коју ће сама одлучити на шта ће је потрошити, истакла је Данијела Васиљевић, директорка Фондације.

Срђан Зарић ради као службеник обезбеђења у Елекровојводини, а свака помоћ коју су добијали од Града Кикинде, али и Фондације, од великог им је значаја.

Ово је заиста лепо и презадовољни смо донацијом, добили смо све што нам је потребно, можда чак и више од тога, тако да смо свима веома захвални. Тренутно немамо струју у кући, али се надамо да ћемо ускоро решити и тај проблем, прокоментарисао је Зарић.

EUR/RSD 117.3251
Најновије вести