Почело пролећно одржавање каналске мреже у Пландишту

ПЛАНДИШТЕ: Уклањањем растиња тешком механизацијом на  каналској мрежи између Великог Гаја и Купиника, још пре празника настављен је пројекат одржавања и унапређења саобраћајне и комуналне инфраструктуре на територији општине Пландиште.
2
Фото: еВршац

Протеклих дана је лепо време било идеална прилика за наставак пролећног одржавања мреже канала, које се изводи према степену угрожености и приоритета за санацију.

- На појединим деловима каналске мреже у атарима шибље и растиње представља озбиљну препреку за слободно отицање атмосферске воде и стога смо буyетом предвидели радове на санирању овог проблема. Захваљујући ажурности извођача радова ВДП „Јужни Банат”, успели смо да уредимо део каналске мреже у потесу атара Милетићево-Банатски Соколац, а наставили смо с радовима на главним одводним каналима у потесу атара Велики Гај - Купиник - изјавио је председник Општине Пландиште Јован Репац.

За сада се радови изводе према утврђеној динамици и њихов интензитет ће бити све већи како време буде одмицало, а након Купиника, пројекат се наставља у атарима осталих села.   

Л. Р.

EUR/RSD 117.5794
Најновије вести