Почеле 64. Мајске игре у Бечеју

БЕЧЕЈ: Најстарији фестивал сценског стваралаштва деце у региону, последњих година и младих, „Мајске игре” одржавају се по 64. пут ове седмице у Бечеју.
becej youtube
Фото: Youtube Printscreen

Организациони одбор прегледао је 25 пријављених представа и одлучио да у завршном такмичарском делу наступи по пет представа за децу и младе, а коме ће припасти престижни „Златни паж“ одлучиће жири три глумице - Сања Микитишин и Бојана Милановић, чланице Српског народног позоришта из Новог Сада, и Моника Пешиц, чланица мађарске драме Народног позоришта из Суботице.

Сваког дана, почевши од данас, до петка биће изведене по две представе на сцени Градског позоришта Бечеј. Свечано отварање је данас тачно у подне, а пола сата касније на сцени ће бити представа за децу „До последњег шаха“ у режији Анете Туцаков и извођењу Дечијег драмског студија Градског позоришта Бечеј. Од 17 сати на програму је представа у конкуренцији младих „Седам“, која је рађена у продукцији Културног центра Кула, а режију потписује Слободан Ногавица.

Другог дана Игара од 11 сати је представа „Фрка у свемиру“ у режији Александра Пејића и извођењу Школе плеса и сценских уметности „Фокси” из Новог Сада, а од 13.30 Омладинска сцена из Пријепоља одиграће „Перон за сутра“, по режији Уроша Младеновића.

У среду су планиране две представе на мађарском језику Ђачке сцене „Шарене искрице“ из Новог Сада. Од 11 сати на програму је „Капетан Yon Пиплфокс“ у режији Атиле Немета, а од 17 сати „Море у души“, чију режију потписује Терезиа Фигура.

У четвртак, 19. маја, обе представе ће бити за децу. Од 9.45 сати Глумачка радионица Дома културе Чачак извешће представу „Капетаница Yun Пипифокс“ у режији Душана Вукашиновића и Јована Мишковића, а од 13 сати на сцени ће бити представа „Пепељуга у земљи чуда“ Драмског студија „Медењаци“ КУД „Абрашевић“ из Смедеренске Паланке, у режији Раде Михајловић.

Последњег дана фестивала, 20. маја, играју се две представе за младе. Од 10.15 сати представиће се Драмска секција Опће гимназије Католичко-школског центра „Св. Фрањо“ из Тузле с представом „Краљеви и коњушари“ у режији Ивана Милосављевића, а од 13.30 сати такмичарски део завршава се представом „Краљ Иби“ у режији Сандре Максимовић и извођењу глумаца крушевачког Културоциклина. Све се завршава у 16 сати церемонијом доделе награда.

В. Јанков

EUR/RSD 117.3909
Најновије вести