Планско озелењавање румских улица

РУМА: Средстава текуће буyетске резерве у износу од 3,8 милиона динара биће искоришћена за планску садњу дрвећа у улицама 15. мај и 15. август, одлучило је Општинско веће Руме. Реконструкција тих улица је у току, а да би ефекат свих изведених радова био потпун, неопходно је и одговарајуће зеленило.
1

- Посадићемо дрворед целом дужином Улице 15. маја, а затим и дуж Улице 15. августа. Поред свих оних радова који се тамо обављају и изгледа које те улице добијају, мислим да када посадимо то дрвеће заокружићемо једну складну целину. Водимо рачуна о зеленилу и заштити животне средине, али и о свему ономе што нашем граду даје лепшу слику - изјавио је председник општине Слађан Манчић.

Општинско веће одлучило је да издвоји још два милиона динара за уређење депонија по селима. Поново је апеловано да сви поведу рачуна где и на који начин одлажу смеће.

- Имамо организовану службу која смеће односи па ценама које су на нивоу 2014. године. Не видим разлог због којег се стварају дивље депоније. Потрошили смо сав буyет планиран за ову годину и желимо да га у ова наредна два месеца допунимо и на тај начин поново кренемо у чишћење новонасталих депонија - рекао је Манчић.

Ове године ће Рума имати само 750 хектара државног земљишта на лицитацији, намењеног за издавање у закуп пољопривредним произвођачима. Највећи део земљишта је враћен власницима кроз реституцију, али је и ранијих година издато у вишегодишњи закуп.

В. Х.

EUR/RSD 117.4437
Најновије вести