Пећиначки комуналци санирају загушења

ПЕЋИНЦИ: Три пећиначке црпне станице - на шеталишту, код Дома здравља и код трафо станице у Улици Браће Видаковић, претходних дана биле су загушене, па је ЈКП „Водовод и канализација” морао да одгушује канализационе пумпе.
kanalizacija, Opština Pećinci
Фото: Општина Пећинци

Приликом санације радници овог јавног предузећа пронашли су разне недозвољене материјале попут пластике, платна, а пронађен је чак и угаљ, који је нанео велику штету на пумпи.

Због тога су из ЈКП „Водовод и канализација” поново апеловали на грађане и запослене у фирмама и установама да у канализацију не бацају чврст отпад, јер тиме са једне стране повећавају трошкове одржавања канализационе мреже, а с друге, нарушавају животну средину у насељима, јер се садржај излива на местима где настане загушење.

Директор ЈКП „Водовод и канализација” Драгољуб Војкић објашњава да када дође до загушења, пумпе се аутоматски искључују, долази до подизања нивоа канализационог отпада и одмах мора да се вади пумпа, чисти, поново ресетује и укључује да би оборила ниво канализационог отпада у мрежи.

- У таквим ситуацијама у нижим деловима насеља долази до изливања канализационог отпада. С друге стране, уколико се пумпе не искључе на време, долази до прегоревања, а поправка пумпи за нас је значајан трошак- рекао је Војкић понављајући да ће савесним поступањем грађани не само олакшати посао радницима овог предузећа већ и себи обезбедити квалитетније и уредније функционисање канализационе мреже.

Љ. М.

EUR/RSD 117.2767
Најновије вести