Осма Белоблатска кобасица 5. и 6. фебруара, припреме у току

БЕЛО БЛАТО: После две године паузе, традиционална, осма по реду манифестација „Белоблатска кобасица” биће одржана 5. и 6. фебруара. Покровитељ манифестације је Град Зрењанин, а приређују је Месна заједница Бело Блато и Туристичка организација Зрењанина. Програм је распоређен у два дана да би се смањиле гужве, због тренутне епидемиолошке ситуације.
Promocija Festivala kobasice i domaće rakije „Beloblatska kobasica” Foto: A. Andrijević
Фото: Промоција Фестивала кобасице и домаће ракије „Белоблатска кобасица” Фото: А. Андријевић

Првог дана је такмичење у свињокољу на старински начин, а у недељу 6. фебруара, централни догађај је екипно такмичење у прављењу свежих домаћих кобасица.

Поред тога биће организоване продајне изложбе сухомеснатих производа, алата и прибора за свињокоље, ракије, вина, сирева, слаткиша, меда, старих заната и слично. Све ће пратити богат музички програм, а наступају „Апсолутно романтично”, ТС „Душа Балканска” и рок састав „Нострадамус”.

Пријаве екипа су преко линка binmarketing.rs//beloblatskakobasica или на телефон 063/1797639. Котизација за такмичење износи 4.000 динара, а крајњи рок за пријаву такмичара је 1. фебруар. За информације и пријаве излагача намењен је број телефона 069/1994816 МЗ Бело Блато.

В. Х.

EUR/RSD 117.4890
Најновије вести