Општина Ириг обележила славу Светог Трифуна

​​​​​​​ИРИГ: Општина Ириг обележила је јуче своју славу, Светог Трифуна, који се сматра за заштитника винограда и виноградара, а по којима је та сремска општина позната.
Општина Ириг
Фото: Општина Ириг

Председник општине Тихомир Стојаковић је, заједно са сарадницима, ломио славски колач и казао да је потребно да развој виноградарства буде стратешко опредељење те локалне самоуправе.

- Обишли смо неколико винограда и освештали будући род. Судећи по овом дану, временским приликама и народном предању, можемо очекивати плодну и родну годину, када су виногради у питању - рекао је Стојаковић.

Општинска слава била је и добра прилика да се сумирају резултати у претходној години и анализирају планови за наредну. Према речима Стојаковића на територији иришке општине много је урађено у протеклом периоду.

- Иза нас су километри асфалтираних путева, а тако ће бити и ове године - истакао је Стојаковић. - Гасификовали смо сва места кроз која није прошао тај енергент, урадили смо и километре канализационе мреже у Иригу у Врднику, а наставићемо и даље са истим послом. За ову годину определили смо 200 милиона динара за инвестиције, тако да ћемо реновирати спортске терене, уводићемо грејање у све школе, сређиваћемо објекте месних заједница.

Обележавању славе Општине Ириг присуствовали су и гости из мађарског града Шиклош, словеначког града Ормож и хрватског града Орославље. Гости ће имати прилику да у наредним данима боље упознају ту сремску општину, као и да разговарају о тешњој сарадњи са домаћинима.

Светог Трифуна обележила је и Српска читаоница Ириг, док је добитница традиционалне, 41 награде „Луча” је наставница ликовне културе у ОШ „Доситеј Обрадовић” Сања Суба.

С. К

EUR/RSD 117.1996
Најновије вести