Одржан жреб за Олимпијаду школске омладине у Зрењанину

ЗРЕЊАНИН: Девета Спортска олимпијада школске омладине Војводине (СОШОВ) одржаће се од 19. до 22. маја у Зрењанину, уз учешће више од 6.000 спортиста - основаца и средњошколаца, њихових тренера, службених лица, волонтера и гостију.
zrenjanin centar
Фото: Dnevnik.rs

Данас, на Медујнародни дан физичке активности, у Градској кући у Зрењанину организована је свечаност на којој је одређен распоред такмичења и обављено жребање.

Свечаности је присуствовало више истакнутих спортиста, освајача олимпијских медаља, као и представника Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, локалне самоуправе, Спортског и Савеза за школски спорт, а све их је поздравио градоначелник Зрењанина и потпредседник Организационог одбора Симо Салапура.

"Спорт и школа су веома битни и значајни фактори нашег друштвеног развоја и локалне самоуправе, нама је јако битно да, кроз овакве манифестације и кроз агенду Европског града спорта промовишемо те активности у што већој мери. Захвалио бих се Покрајинском секретаријату за спорт и омладину и секретару Басти, који пружају значајну подршку граду Зрењанину, када су у питању пројекти који се тичу развоја спорта, не само у организацији значајних спортских манифестација, већ и кроз унапређење спортске инфраструктуре", рекао је Салапура, подсетивши да је Зрењанин град спорта, с дугом и богатом традицијом, са 24 олимпијске медаље.

Жребање је водио генерални секретар Савеза за школски спорт Војводине и директор СОШОВ Јован Лекић, а у томе су му помогли Салапура, заменик градоначелника Саша Сантовац, подсекретарка Аранка Биндер, освајачи олимпијских медаља Момир Рнић, Милорад Станулов и Дејан Мајсторовић, одбојкаш Давид Мехић и други.

Зрењанин ће по трећи пут бити домаћин највеће спортске смотре младих Војводине, а такмичења ће се одржати у 15 спортских дисциплина, у категоријама основаца и средњошколаца, конкуренцији дечака и девојчица.

EUR/RSD 117.3909
Најновије вести