Обогаћено тителско шеталиште уз Тису, долма спремна за лето

ТИТЕЛ: Шеталиште на обали Тисе код Титела добило је ново рухо и сада га красе нове клупе, канте за смеће, али и расвета која покрива омиљено место Титељана.
1
Фото: С.Кнежевић

Доласком топлих дана, шеталиште посећује све већи број мештана, како у друштву комшија и пријатеља, кућних љубимаца, те је ово место постало други центар Титела. Мештани истичу да је долма једно од препознатљивих места и за госте Титела. 

- Чим неко дође у Тител, прво се паркира код општинске зграде и прошета нашом долмом. Често срећемо Београђане, који бег од градске гужве и буке проналазе баш овде, на Тиси или на Калварији, одакле им се пружа поглед на читав Тител и на ушће Бегеја у Тису. Неретко се одлучују и за куповину куће, да овде проводе своје пензионерске дане. Драго нам је што су људи из локалне самоуправе видели потенцијал који има наша долма и додатно је уредили, јер значи не само нама, већ и посетиоцима који свраћају у Тител – чули смо од неколико старијих мештана, који су искористили лепо време за шетњу и разговор.

Како кажу у локалној самоуправи, за набавку и постављање нове расвете, клупа и канти за смеће Општина Тител је из свог buyeta издвојила десет милиона динара, а Установа за заштиту природе „Тителски брег“ се придружила инвестицији са издвојених милион динара. У стварању лепше слике шеталишта помогли су својом акцијом чланови Удружења грађана „Свим срцем за Тител“,  уредили и окречили летњу позорницу.

 Поред уређеног шеталишта са погледом на реку и ушће Бегеја у Тису, посетиоци Титела на располагању имају и велики шаховски полигон који се налази уз саму долму, терен за боћање и јавни фудбалски, кошаркашки и тениски терен, који су највише заузети викендом. На тениском терену ће се крајем месеца одржати и хуманитарни турнир у категорији дублова.

 С. Кнежевић

EUR/RSD 117.4055
Најновије вести