Објављен тендер за изградњу нове зграде РТВ, понуде до 23. августа

БЕОГРАД: Управа за капитална улагања Војводине објавила је јавни позив за избор извођача радова који би требало да гради нову зграду Радио-телевизије Војводине.
zgrada rtv miseluk
Фото: Youtube Printscreen

Ко ће градити нову зграду РТВ у Новом Саду, за коју је новац опредељен из републичке и покрајинске касе, знаће се у септембру, пише портал еКапија.

Како наводе, понуде се могу достављати до 23. августа, а одлука о компанији која ће градити објекат РТВ-а, биће донета најкасније у року од 25 дана од отварања понуда.

У конкурсној документацији, пишу, понуђач је у обавези да изради пројекат за извођење радова (у складу са пројектом за грађевинску дозволу, који је 2015. израдило предузеће Еуро Гарди Груп Нови Сад), као и да изведе прву фазу радова. 

Критеријум који ће се узимати у обзир приликом доделе уговора је економски најповољнија понуда, а бодоваће се вредност понуде (80 пондера) и рок извршења уговора (20 пондера), пише портал. 

Скори почетак изградње нове зграде РТВ у Новом Саду постао је известан, наводе они, када су крајем јуна представници Управе за капитална улагања и Радио-телевизије Војводине потписали уговор о преносу новца. 

Предуслов за изградњу новог објекта је уклањање остатака рушевина старе зграде РТВ, која је уништена у НАТО бомбардовању, за шта је задужена фирма Елита Коп.

EUR/RSD 117.5571
Најновије вести