Обележен Дан ослобођења Сомбора: Октобарска награда др Хлодику

СОМБОР: Прослава Дана ослобођења Сомбора, дана када се 21. октобра 1994. године Сомбор изборио за слободу у Другом светском рату, одржана је у Свечаној скупштинској сали зграде Жупаније.
s
Фото: sombor.rs

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић, честитао је суграђанима празник и током свог обраћања присутнима, поручио је да је најбитније да се новим генерацијама пренесе порука о ужасима фашистичког терора који никада  више не смеју да се понове.

Полагањем венаца на споменике бораца одали смо почаст знаним и незнаним јунацима. Они су пре свега били људи, које је задесило једно од најгорих ужаса у нашој историји. Сигурно је да су осећали страх и неизвесност, али јача од свега тога била је њихова храброст и вера у слободу и моје је задовољство и част што имам прилику да им на овај начин искажем своју најдубљу захвалност што нису поклекли, захвалност у име свих садашњих и будућих генерација!, истакао је Ратковић.

Како се наводи на ајту Града, испред СУБНОР-а Сомбор, председник Петар Грабеж поручио је да ово удружење данас има важну улогу у чувању сећања на Други светски рат и све оне који су дали своје животе за слободу.

Градоначелник је уручио захвалнице члановима СУБНОР-а Србије Жељку Милојевићу из Месног удружења Кљајићево, Ђурађу Милановићу из Градског одбора Сомбор и Здравку Суботићу члану председништва СУБНОР-а Србије.

Фото: sombor.rs

Овогодишња Октобарска награда града Сомбора додељена је доктору Здравку Хлодику, који је, како се истиче, ово признање заслужио пожртвованим радом и несебичности у превенцији и лечењу становништва града Сомбора, што је нарочито показао у борби против Sars Cov-2 вируса.

Др Здравко Хлодик се захвалио на признању и овом приликом позвао суграђане да се вакцинишу, истакавши да је то једини пут да се победи вирус.

На свечаној академији  поводом  Дана ослобођења Сомбора наступили су ученици Музичке школе „Петар Коњовић“ и ученице Гимназије „Вељко Петровић“.

EUR/RSD 117.3294
Најновије вести