Назире се крај мука мештана Орловата, у плану нови мост преко Тамиша

ОРЛОВАТ: Први корак ка изградњи новог, функционалног моста преко Тамиша, код Орловата, пре неколико дана је направило Градско веће Зрењанина - градски већници су усвојили одлуку о изради Плана детаљне регулације дела обилазнице око Орловата, на деоници од раскрснице улица Ботошки ред и Иве Лоле Рибара до раскрснице државног пута другог А реда 130 за Томашевац, укључујући и друмски мост преко Тамиша
срб
Фото: Катастарска карта

. Ова деоница је дуга 1,6 километара и захвата површину од око 45 хектара.

Када ову одлуку усвоје и одборници Скупштине града Зрењанина, следе наредни кораци, који ће сигурно потрајати, али се овом одлуком назире крај мукама мештана Орловата, Томашевца, али и околних села, који већ годинама постојећи мост, на ком је саобраћај забрањен, прелазе на сопствену одговорност.

- Мештанима Орловата, али и суседних села, мост преко Тамиша је од виталног значаја. Сама чињеница да се најближа бензинска пумпа налази у Томашевцу и да је мост преко Тамиша најближи пут за пољопривреднике, али и све Орловаћане, довољно говори колико је он важан. Зато нас радује што се кренуло у израду пројектне документације за изградњу новог моста. До сада су нам била давана обећања, а ово изгледа да се коначно иде ка решавању вишедеценијског проблема - каже председница новоизабраног Савета Месне заједнице Орловат Сања Цедлер.

Како стоји у образложењу одлуке, изради Плана детаљне регулације приступа се због угрожене стабилности и функционалности постојећег моста преко реке Тамиш, дугачког око 125 метара, и потребе изградње новог на измештеној траси. Нови мост ће испуњавати све захтеве око сигурности, носивости и безбедности саобраћаја.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5647
Најновије вести