Најбољи падобранци Србије на аеородрому Ечка

ЕЧКА: Надметање најбољих падобранаца Србије и региона одржано је прошлог викенда на аеродрому „Ечка” код Зрењанина.
с
Фото: Аеро-клуб Зрењанин

На 67. Отвореном падобранском првенству Србије, у организацији Аеро-клуба „Зрењанин” и Ваздухопловног савеза Србије, у отвореној конкуренцији је наступило 37 падобранаца из шест клубова, а у националној конкуренцији 26 такмичара из четири клуба.

Такмичење су у суботу свечано отворили министар унутрашњих послова Александар Вулин, градоначелник Зрењанина Симо Салапура и председник Ваздухопловног савеза Србије Лабуд Булатовић. Они су појединачно истакли значај ваздухопловног спорта и такмичења, док је Министарство унутрашњих послова одиграло кључну улогу у манифестацији, уступањем хеликоптера Бел 212 из којег су такмичари скочили више од 300 пута.

Најбољи у обе конкуренције, у државној и широј отвореној конкуренцији, био је вишеструки шампион Радослав Кораћ, падобранац клуба „Архистратиг” из Београда. Збир резултата из осам турнуса, полуфиналног и финалног скока, искусног Кораћа је довео на прво место 67. Отвореног падобранског првенства Србије.

Са пет бодова разлике, или падобранском терминологијом „пет центиметара”, друго место је освојио Мирољуб Јанићијевић из АК „Наша крила” из Параћина, а иза њега, са само једним бодом заостатка, нашао се Слободан Терзић из „Архистратига”. Првопласирани тројац је, иначе, спој великог падобранског искуства, које је превладало на овом такмичарски захтевном првенству. Кораћ, Јанићијевић и Терзић заједно имају преко 15.000 падобранских скокова у својим каријерама, кажу у Ваздухопловном савезу Србије.


Скакали јуниори и даме

Најуспешније даме у отвореној конкуренцији биле су Ина Гител из бањалучког Ваздухопловног клуба, затим Светлана Симић из Аероклуба „Наша крила” и Радмила Ђурић из „Небеских видри”. Поред њих, значајан је и наступ две младе јуниорке из Параћина -Саре Лукић и Анђеле Андријевић.

У јуниорској конкуренцији, најбољи је био Немања Гаврић из Бања Луке, друго место је освојио Душан Лукић из АК „Наша крила”, а треће Сара Лукић из Параћина.


Екипно, најбољи у држави су падобранци из Падобранског клуба ветерана 63. падобранске бригаде „Архистратиг”, у саставу: Радослав Кораћ, Слободан Терзић, Горан Стојановић, Александар Цветковић и Жељко Ђурђев, који су одбранили прошлогодишњу титулу. Друго место је освојила екипа АК „Наша крила” у саставу: Мирољуб Јанићијевић, Борислав Иветић, Никола Цветковић, Светлана Симић и Драган Обрадовић. Треће место су заузели такмичари Падобранске екипе Војске Србије „Небеске видре” Милан Светозаревић, Дејан Цветковић, Дарко Качавенда, Стеван Милетић И Радмила Ђурић.

Поред наведених клубова, наступили су и Аероклуб „Зрењанин”, који је био домаћин овог догађаја, као и Ваздухопловни клуб „Скyдиве” из Бања Луке и Аероклуб „Шпиро Мугоша” из Подгорице.

        Ж. Б.

EUR/RSD 117.3179
Најновије вести