Надметање ролераша и скејтера у Кањижи

У организацији Канцеларије за младе општине Кањижа, у оквиру пројекта „Гедер Грунд” на игралишту у Мостарској улици одржана су такмичења на ролерима и скејтбордовима, као и такмичења у слем поезији.
1
Фото: Dnevnik.rs

Спроведена је и анкета међу младима, о томе колико често користе ово игралиште, за које је недавно локална самоуправа обезбедила видео- надзор.

Координаторка Канцеларије за младе Лаура Ивановић каже да је циљ да се сагледа шта овом простору недостаје и да ли би млади радо учествовали ако би се организовала радна акција уређења.

Такмичења су привукла младе који су се трудили да покажу своје умеће на ролерима и скејтборду, а спретност и вештину приказали су и гости из Суботице. У три категорије награђени су најбољи, којима су припале скромне новчане награде.

У скејтборду најбољи су били Виктор Ковач, Кристиан Торнаи и Немања Липтак, на ролерима су награде су освојили Ботонд Киш, Луца Вајда и Жужа Кормош, док је у слим поезији прва награда припала Арону Магошију, друга Чонгору Борош Ђевију и трећа Мелинди Футо.                  

  М. Мр.

EUR/RSD 117.5777
Најновије вести