На отвореном маске обавезне и у Суботици

СУБОТИЦА: Забрана окупљања више од 10 лица на јавним местима у отвореном и затвореном простору донета је и у Градском штабу за ванредне ситуације Суботице, коју је потписао командант Штаба градоначелник Богдан Лабан.
subotica
Фото: Дневник/ В. Фифа/Суботица

За време боравка на јавним местима између окупљених мора постојати дистанца од 1,5 метара, то јест свака особа мора заузимати минимум четири квадратна метра. Обавезно је и ношење заштитних маски и на отвореном простору на којима није могуће обезбедити прописану дистанцу од 1,5 метара. Препоручује се ношење заштитних маски и на осталим јавним месима на отвореном простору. Угоститељи који немају башту, као и ноћни клубови на територији града Суботице имају ограничено радно време од 6 до 21 час. Угоститељски објекти који имају башту у затвореном делу морају да ограниче радно време до 21 час, док башта ради до 23 часа.

Такође, тржни центри, супермаркети, минимаркети могу да раде од 6 до 21 час, а ограничење се не односи и на апотеке, пумпе и остале делатности продаје горива и шалтерске продаје хране. Овим објектима ограничава се и број лица која се могу налазити у објекту, те је на свака четири квадратна метра дозвољено да буде присутно једно лице.

Надзор да ли се мере поштују радиће Градска управа Суботице преко Секретеријата за инспекцијско-надзорне послове, амере ће се по потреби мењати.     

М. Сћ

Marija
24.07.2020 • 16:37
Sve je lepo napisano na papiru a u zivotu to bas nije tako svugde,Na svim prodavnicama bi trebaoda je naznaceno kiliko nas moze uci i da toliko ima i kolica ili korpi,To jedino Lidl samo praktukuje a ostali ne i klime im rade a ako neko udje bez maske ni ne opomenu ga, Neka prodaju maske i ko nema neka odmah kupi i tako ide u prodavnicu.U praksi teba mnogo mnogo vise uraditi za Suboticu ako ima ko zna ,
EUR/RSD 117.2072
Најновије вести