МОБИЛНА АПЛИКАЦИЈА ЗА ТУРИСТЕ Сента у џепу на три језика

СЕНТА: Туристичка организација општине Сента представила је мобилну апликацију „Сента инфо - Град у џепу”, која посетиоцима овог потиског града омогућава да све информације које су им потребне нађу на једном месту, такође и позив да посете ову привлачну туристичку дестинацију на обали Тисе.
д
Фото: Dnevnik.rs

На представљању апликације „Сента инфо - Град у џепу” о туристичкој понуди Сенте, резултатима који се остварују и будућности ове привредне гране говорили су председник сенћанске општине Рудолф Цегледи, члан Општинског већа задужен за туризам Андраш Кошицки и директор ТОО Сента Корнел Лашковић.

Овдашњи туристички брендови и понуда прате светске трендове, тако да је према речима Корнела Лашковића апликација већ доступна на Андроид систему, бесплатна је и туристички посленици града на обали Тисе би желели да што више људи користи овај новитет. Апликација је доступна на српском, мађарском и енглеском језику и садржи низ корисних информација о важним објектима, смештајним капацитетима и свему другом што туристима може да олакша и учини пријатнијим боравак у Сенти.

Сенћанска битка из 1697. године, као изузетно значајан историјски догађај у европским размерама, нашла је своје место у апликацији, јер постаје један од најзначајнијих туристичких брендова града. Поставка о Сенћанској бици се налази у торњу градске куће, а и више локалних производа су у том знаку. Сента је и родно место знаменитих личности српске културе Стевана Сремца, Јована Ђорђевића, Матије Бећковића и других, а дала је и знамените личности мађарске културе.

Фото: Dnevnik.rs

Овде се праве укусни десерти „Сенћански марципан” који су украшени ликовима главних актера чувене битке принца Еугена Савојског, који је предводио хришћанску војску, и султана Мустафе Другог, предводника војске Османског царства која је поражена код Сенте. Део те понуде је и вино „1679”, које је понело назив по години када се битка одиграла, а ту су и чоколаде и пиво из занатске мануфактуре, такође у знаку Сенћанске битке.

Део туристичке понуде представљене у апликацији су цветање реке Тисе и фестивал у част тог природног феномена, као и бројне манифестације, од којих је управо актуелан Божићни вашар, а према речима Андраша Кошицког туристичка понуда Сенте је све привлачнија за туристе из земље и иностранства.

Председник општине Рудолф Цегледи истиче да је у плану развијање посебне понуде спортског туризма, за шта ће се уз услове на Градском стадиону, Хали спортова и другим садржајима који већ постоје, стварати услови у Народној башти.

Текст и фото: М. Митровић

EUR/RSD 117.5749
Најновије вести