Млади програмери на такмичењу у прављењу видео-игара

СРЕМСКА МИТРОВИЦА: Програмери из Сремске Митровице Стефан Јовановић, Вукашин Богдановић и Игор Кандић, освојили су треће место на престижном такмичењу „Убисофт Гаме Јам“, које се одржало почетком јула у Француском институту у Београду.
в
Фото: Mitrovica.info

Такмичење је организовала канадска компанија „Убисофт“, издавачка кућа за видео игре, а такмичари су имали задатак да за 24 часа на задату тему направе прототип видо игре. Због високог пласмана, као и успеха које постижу на студијама, градоначелница Светлана Миловановић и председник Скупштине Града Владимир Павловић, уприличили су пријем за ове вредне и амбициозне Митровчане.

Стефан Јовановић студент је на Факултету организационих наука у Београду, Вукашин Богдановић студира на факултету Техничких наука у Новом Саду, а  Игор Кандић је студент на Математичком факултету у Београду. Њих тројица су на смеровима у области информа-

ционих технологија и управо су завршили другу годину студија, а иначе похађали су Митровачку гимназију, рачунарски смер.

Приликом разговора са градоначелницом и председником Скупштине Града студенти су рекли да желе да се по завршетку студија врате у Сремску Митровицу и започну посао у области програмирања, јер, како су истакли, Митровицу виде као град за свој пословни развој, али им је циљ да се и Митровица даље развија кроз употребу информационих технологија.

Примерак видео игре коју су направили поклонили су градоначелници, а било је речи о даљој сарадњи, посебно због иновативних идеја које су предочили. Миловановић и Павловић уручили су студентима књигу о граду и новчану награду, а локална самоуправа ће им, поред стипендија које добијају од Града, у наредном периоду пружити подршку како на студијама, тако и на будућим такмичењима.

М. Сћ

 

EUR/RSD 117.3235
Најновије вести