Матурантскa парадa у центру Кикинде

КИКИНДА: Матуранти четири кикиндске средње школе заиграли су у центру града, уз препознатљиве тактове Штраусовог кадрила.
Maturantska parada u Kikindi  Foto: Grad Kikinda
Фото: Матурантска парада у Кикинди  Фото: Град Кикинда

У синхронизованом плесу младости, лепоте и љубави придружили су им се њихови професори, апсолвенти Високе школе струковних студија за образовање васпитача у Кикинди и млађи чланови АДЗНМ „Гусле”. Више од 400 учесника је 12. Матурантску параду окончало колом које се развило на делу градског трга код Народног музеја.

- И ова млада генерација људи оставља траг у свом одрастању у овом граду. Замолила сам их да и даље буду истрајни, вредни и и посвећени, али да не забораве своје родитеље, школу и пријатеље, дакле све оне који су обележили њихов живот. Искрено бих волела да ови млади људи буду креатори наше будућности - поручила је председница Скупштине града Кикинде Станислава Хрњак.

Организатор програма Културног центра Кикинде Марко Марковљев, приметио је да готово сваке године на дан одржавања параде током преподневних сати буде облачно, дешавало се да буде и кишице, али не и озбиљнијих падавина.

- Енергија коју емитују наши матуранти, очигледно је јача и од кише - уверава Марковљев.

М. Мр.

EUR/RSD 117.3294
Најновије вести