"Линглонг" планира изградњу станова у Ечки

ЗРЕЊАНИН: Чланови Градског већа у Зрењанину су на јучерашњој седници, којом је председавао градоначелник Симо Салапура, усвојили десет решења о отуђењу грађевинског земљишта у јавној својини града Зрењанина. Од продаје ових парцела град ће приходовати укупно 25,2 милиона динара.
1
Фото: Дневник/Ф. Бакић

Парцеле које су продате налазе се у катастарским општинама Зрењанин, Меленци и Клек.

Виолета Кучанда Богасениева из Одељења за имовинско - правне послове и управљање имовином рекла је да су, на основу последњег објављеног огласа, предложена решења о отуђењу градског грађевинског земљишта на укупној површини од 34.888 квадратних метара.

- Три парцеле намењене су за изградњу пословних и других садржаја, као и објеката вишепородичног становања. Преостале парцеле су опредељене за индивидуалну стамбену изградњу – рекла је Кучанда Богасниева.

Међу купцима су, између осталих, и кинеска компанија „Линглонг Интернатионал Еуропе“, Српска православна епархија Банатска из Вршца, зрењанинско предузеће „БМТ Лукс Инвест“, као и неколико физичких лица.

Компанија „Линглонг Интернатионал Еуропе“ купила је парцелу површине 27.768 квадратних метара, у катастарској општини Ечка. Реч је о земљишту у грађевинском подручју, чија је купопродајна цена била 503 динара по квадрату. То значи да ће се у градску касу, од продаје овог земљишта, слити укупно 13.967.304 динара. Како је објашњено, ова парцела је предвиђена за изградњу око 300 станова.

- Ови станови су намењени резиденцијалном становању, као и српским и кинеским радницима, запосленим у самој компанији. За Зрењанин то је добар показатељ да, поред довођења највећих инвеститора, имамо и значајан раст станоградње – оценио је градоначелник Симо Салапура.

Српска православна епархија Банатска из Вршца је купила парцелу површине 2.540 метара квадратних, у катастарској општини Меленци, за 848.360 динара. Цена једног квадрата износила је 334 динара.

Предузеће „БМТ Лукс Инвест“ доо из Зрењанина купило је две парцеле у граду, површина 312 и 398 квадрата, за које треба да плати укупно 2.259.474 динара.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.3121
Најновије вести