Кикиндским предузетницима два милиона динара бесповратне помоћи

КИКИНДА: Градоначелник Кикинде Никола Лукач и члан Градског већа задужен за привреду и инвестиције Саша Танацков присуствовали су свечаном потписивању уговора с кикиндским предузетницима, који су, на основу конкурса, добили бесповратна средства Града Кикинде за унапређење своје производње.
k
Фото: kikinda.org.rs

Тако је, како се наводи на сајту Града, за 11 власника микро и малих предузећа обезбеђено укупно два милиона динара.

Градоначелник је, подсетивши да је Град Кикинда овогодишњи носилац највишег признања Новосадског сајма пољопривреде за најуспешнију локалну заједницу у области агробизниса, истакао да ће и за предузетнике, који су важан део привреде у нашем граду, наредне године бити опредељено још више средстава.

''Овим конкурсом за предузетнике препознали смо проблеме које смо, целокупан мој тим и ја, желели да решимо и помогнемо нашим суграђанима, власницима микро и малих предузећа. Стратегија развоја града управо иде у том правцу помоћи нашим суграђанима како би наставили да развијају свој посао. Доделили смо им бесповратна средства која ће им, сигуран сам, значити у опстанку у свом послу, а надам се да ће неко од њих вероватно и запослити неког од наших грађана''.

На овогодишњи конкурс пријављено је било 16 предузетника и фирми, њих 13 је задовољило услове, док је њих 11 потписало уговоре:

Максималан износ средстава који је било могуће добити је 400 хиљада динара, односно 50 одсто укупне вредности захтеване машине или опреме. Минимални износ био је 75 хиљада динара. Када причамо о одобреним пројектима, минимални одобрени износ био је 100 хиљада, а пројекат који је добио највише средстава износио је преко 288 хиљада динара, додао је Танацков.

Предузеће ''Фрида шугар арт и тапас бар'' конкурисало је за расхладну комору и добило 288 хиљада динара.

Наша фирма постоји четири године, а запошљавамо тренутно 23 радника. Захваљујем Граду Кикинда на помоћи и прилици да купимо средства која смо желели. Пандемија је заиста лоше утицала на наше пословање, тако да нам ова помоћ веома значи, додала је Оливера Петров, власница предузећа.

Средства која смо добили на конурсу утрошићемо на ЦНЦ плазму за сечење метала како би олакшали производњу. Предузеће функционише седам година. Бавимо се обрадом метала и пољопривредном механизацијом, надовезао се Бранислав Бербаков, предузетник из Руског Села, ком је припало око 240 хиљада динара.

EUR/RSD 117.2760
Најновије вести