Kикиндска апотека отишла у стечај због 23.000 динара

КИКИНДА-ЗРЕЊАНИН: Привредни суд у Зрењанину донео је решење о отварању стечајног поступка у још једној кикиндској апотеци. Овог пута у питању је апотека „MVS Pharmacy“, а стечај је уведен на предлог предузећа „In Formo“ из Сремске Каменице.
kikinda gradska kuca, Dnevnik/Filip Bakić
Фото: Dnevnik.rs

Поменуто предузеће поднело је захтев зрењанинском суду и за увођење стечаја у апотеци „Uriel 4“ из Кикинде, уз образложење да стечајни дужник повериоцу дугује 39.000 динара, као и да је у блокади од јуна 2015. године и да своје пословање није ускладио са одредбама Закона о здравственој заштити.

Дуг у случају апотеке „MVS Pharmacy“ је још мањи и износи свега 23.000 динара. У судском решењу се наводи да је рачун стечајног дужника непрекидно у блокади од 27. јула 2017. године, као и да је поменута апотека трајно неспособна за плаћање. И у овом случају пословање није усклађено са одредбама Закона о здравственој заштити.

Привредни суд је констатовао да дужник није оспорио постојање разлога за увођење стечаја, нити је дошао на рочиште на којем је разматрано покретање стечајног поступка.

Због свих тих разлога, суд је усвојио предлог предузећа „In Formo“ и отворио стечај над кикиндском апотеком. За стечајног управника је именован Слободан Сударов из Кикинде. Прво поверилачко рочиште заказано је за 23. август, а испитно за 25. новембар. Занимљиво је да ће истог дана у новембру бити одржано испитно рочиште и у случају апотеке „Uriel 4“.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.3093
Најновије вести