Кањижа: Сви услови за лето на Тиси

КАЊИЖА: На обали Тисе у излетничко туристичкој зони Штранда у Кањижи увелико се приводе крају припреме за почетак овогодишње сезоне.
с
Фото: М. Митровић

Директор ЈП „Комуналац“ Ервин Палфи најавио је отварање сезоне за сутра, када ће почети са радом и базен крај реке, који ће за посетиоце бити отворен сваким даном сем понедељка, од 10 до 19 сати. Посетиоцима су на располагању и сви остали садржаји на Штранду, као и добра угоститељска понуда, а биће отворен и инфо-пункт.

- Као и ранијих година на базену ће Удружење „Шарк” организовати школе пливања у другој половини јуна, у јулу и и августу са по двадесетак полазника. Спремна је спасилачка служба која ће пратити безбедност корисника базена. ЈП „Комуналац“ није само управљач базена него пратимо и уређење и сређивање читавог комплекса Штранда, да буде безбедан, уређен и чист да се сви који дођу овде осећају угодно - каже Палфи.

За децу до три године улаз на базен је бесплатан, за децу од три до шест година стаје 80 динара, за старије од шест година 160 динара, а од ове сезоне у оптицају су и сезонске карте које се могу обезбедити у „Комуналцу“. Сезонска карта за децу од три до шест година стаје 2.500 динара, а за старије 5.300 динара. За групне уласке на базен 10 или више особа има могућност за попуст па дневна карта стаје 110 динара по особи.

- Капацитет базена је ограничен па истовремено може ући  200 посетилаца. Приликом уласка на базен посетиоце молимо да се упознају са кућним редом и да из безбедносних разлога због пандемије короне користе пункт за дезинфекцију - додао је Палфи.

Према речима Палфија, у комплексу Штранда не планирају се друге додатне превентивне мере. Штранд се простире на доста великој територији, па ћемо током сезоне видети колика ће бити посета.

- Очекујемо да сви посетиоци добронамерно користе расположиве садржаје на Штранду и чувају нашу лепу обалу реке Тисе - напомиње Палфи.

Фото: М. Митровић

Судећи према већ смештеним приколицама и заузетим позицијама, за предстојећу летњу сезону велика је заинтересованост за боравак у кампу на обали Тисе, где места има за стотинак камперских посада. Поред Кањижана, место су запосели многи кампери из Суботице, Кикинде, Новог Сада и других места. Повећаном интересовању је допринело и опредељење локалне самоуправе општине Кањижа да се камп уреди и обезбеде добри услови за боравак.

- Обновљена је путна инфраструктура, за кампере је обезбеђено коришћење електричне енергије, санитарног чвора и других садржаја, тако да камп на кањишком Штранду постаје све привлачнији. Намера је локалне самоуправе и „Комуналца“ да током сезоне прихватамо што више посетилаца у кампу - наглашава Ервин Палфи.

Љубитељи камповања се најчешће одлучују да целу сезону проводе у кампу на кањишком Штранду, јер поред доброг комфора, накнада за боравак је приступачна.

М. Митровић

EUR/RSD 117.4890
Најновије вести