Изградња фабрике воде у Бачком Моноштору у самом финишу

СОМБОР: Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић и члан Градског већа за област комуналних делатности и инвестиција Мирослав Ковачић обишли су, како се наводи на сајту Града, радове на изградњи фабрике за прераду воде у Бачком Моноштору.
с
Фото: sombor.rs

Постројење за прераду воде за пиће радиће по принципу затвореног система, где је целокупан процес заокружен и где се ни једна кап воде не одбацује већ поново враћа у систем на прераду, а овакав систем се према речима директора ЈКП „ Водовод“ Бездан Дејана Кубатова по први пут примењује у Србији.

Фабрика за прераду воде у Бачком Моноштору је у самом финишу посла. Остало нам је још неких реално месец – месец и по дана озбиљног посла, након тога ћемо улазити у финиш где ћемо вршити остале припреме за пуштање у рад. Завршетак радова, што се механике тиче и што се технологије тиче, очекујемо крајем априла или почетком маја, након тога ћемо почети са техничким припремама за пуштање у рад и са пробама рада, рекао је Кубатов.

Сомборски градоначелник је истакао да радови иду добро и да ће сви рокови који су задати бити испоштовани.

Фото: sombor.rs

Ми искрено очекујемо да би почетком јуна месеца требало да крене да се ова пречишћена вода пушта у систем и да коначно становници Бачког Моноштора добију пијаћу воду. Ове године добили смо и средства за бустер станицу у Стапару од Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство и очекујемо да ће кренути радови на изградњи ове бустер станице, те да ће, поред грађана Моноштора, и грађани Стапара и Дорослова коначно добити пијаћу воду у својим насељеним местима, поручио је градоначелник Ратковић.

EUR/RSD 117.5804
Најновије вести