Град Зрењанин помаже стручно усавршавање

ЗРЕЊАНИН: Градоначелник Зрењанина Симо Салапура упутио је јавне позиве студентима са територије града за регресирање трошкова приградског превоза и рефундирање трошкова међумесног превоза.
zrenjanin centar
Фото: Dnevnik.rs

Такође, упућен је и јавни позив за суфинансирање стручног усавршавања ученика средњих школа и студената у овој години.

Град Зрењанин одобрава средства за регресирање студентских месечних карата у пуном износу у приградском превозу за студенате који су или чије су породице корисници новчане социјалне помоћи преко надлежног Центра за социјални рад, односно студенти за које Центар изда уверење да се налазе у стању социјалне потребе или да су у систему социјалне заштите.

Ово право могу да остваре студенти са пребивалиштем на територији града Зрењанина, који свакодневно путују до факултета или више школе и чије се школовање финансира из buyeta Републике Србије. Услов је и да први пут уписују годину студија првог или другог степена.Право на рефундацију трошкова међумесног превоза имају студенти високошколских установа који имају пребивалиште на територији града Зрењанина и који свакодневно путују на међумесној релацији до установе високог образовања.

Услови су и да нису корисници услуге смештаја у студентским центрима, да се школују на терет buyeta и да први пут уписују годину студија. Такође, услов је и да нису корисници државних студентских стипендија и кредита.Студентима се одобрава рефундација дела трошкова у висини од 70 одсто цене студентске месечне карте у међумесном превозу. Социјално угроженим студентима трошкови се рефундирају у стопостотном износу. Зрењанин додељује новчана средства и за суфинансирање активности стручног усавршавања ученика и студената.

Ово се односи на учешће на семинарима, радионицама, скуповима различитих едукативних, научних и друштвено одговорних програма и пројеката, на националним и међународним такмичењима и олимпијадама знања, научим скуповима и другим облицима усавршавања који доприносе унапређивању личних и професионалних вештина ученика и студената. Рок за подношење захтева је до 11. децембра, односно до утрошка средстава обезбеђених за ову намену. Све ближе информације о овим јавним позивима могу се добити сваког радног дана у Одељењу друштвених делатности Градске управе Зрењанина, канцеларија број 10, или путем телефона 023/315 0183.

Ж. Б. 

EUR/RSD 117.2933
Најновије вести