До десет хиљада људи туристички посети Бач сваке године

БАЧ: У малој општини, са скромним буџетом, никад нема довољно новца за организацију свих манифестација, а поготово за одржавање културно-историјских споменика.
1
Фото: Дневник/Р. Хаџић

У Бачу се, међутим, труде да аплицирају на све могуће конкурсе.

- Недавно смо конкурисали код Покрајинског секретеријата за привреду и туризам и одобрено нам је 300.000 динара, од којих ћемо суму од 150.000 динара искористити за прављење новог, модерног сајта – каже директор Туристичке организације Бач Дарко Војновић. Све се окреће према дигиталним платформама, па и промоција и маркетинг, што је пандемија само појачала.

Друга половину одобрене суме потрошиће на штампани промотивни материјал, који им је неопходан, јер се из године у годину повећава број туриста који долазе, нарочито у виду групних посета викендом. Годишње између шест и десет хиљада људи туристички посети Бач, било кроз појединачне или групне посете. При том је индивидуалне посете немогуће  избројити.

- Добро је што се повећава број посетилаца, јер људи полако увиђају  неку конкретну корист од улагања у туризам, па се повећава и број смештајних капацитета- наводи директор Туристичке организације. – Пре само пар година Бач није могао да угости ни један аутобус туриста који дођу, док данас бројимо више од 100 лежајева. Смештајне капацитете имамо од „Беле врбе” у Бачком Новом Селу, у хотелу „Бачки двор” на језеру Провала, ту је и хотел у Бачу, који је купио власник „Бачког двора”. Људи се окрећу туризму и ту виде своју шансу, а и субвенције су добре за мала удружења која се баве сеоским туризмом.

Да би се искористило све што туризам као делатност пружа треба порадити на колективној свести грађана, што Туристичка организација покушава кроз честе радионице и едукације које организује за грађане и туристичке раднике.

-  Стојимо на располагању свим грађанима и кад је у питању категоризација. Радимо са онима који желе да региструју своје објекте, смештајне капацитете, могу то да ураде преко Туристичке организације – поручује Дарко Војновић.      

М. Стакић

EUR/RSD 117.3378
Најновије вести