Дино Радончић не заборавља Багљаш: Клинцима из краја поправио кош

Дино Радончић, који је прве кошаркашке кораке направио у Зрењанину, а затим се као професионални спортиста остварио у Шпанији, учинио је гест вредан хвале.
Кабинет градоначелника Зрењанина
Фото: Кабинет градоначелника Зрењанина

Њега су деца, која се играју на кошаркашком терену на Багљашу, контактирала путем Инстаграма и замолила да им помогне и поправи кош који је био у лошем стању. Иако се у то време налазио у Шпанији, Дино је без имало размишљања одлучио да им услиши молбу. Позвао је мајку, која живи у Зрењанину, и уз њену помоћ је проблем решен за два дана.

- Кош је био у доста лошем стању, а обруч се тотално искривио и претио је да некоме падне на главу. Клинци су ме контактирали преко Инстаграма, знајући да сам увек спреман за такве ствари и да сам учествовао у многим хуманитарним акцијама. Наравно, уопште се нисам двоумио, него сам одмах реаговао како би им испунио молбу. Поправили смо кош и поносан сам због тога. И након тога сам добио доста порука, клинци су слали фотографије оправљеног коша, уз речи захвалности. Драго ми је да, када ових дана прођем поред терена, видим клинце како играју кошарку - прича Дино Радончић за „Дневник“. 

Он додаје да и на овај начин жели да охрабри децу и омладину и да им покаже да и одавде може да се крене напред.

- И ја сам овде почео. Видео ме је Прле из КК Уно Гранде и све је тако почело – истиче Радончић.

Дино се нада да је ово само почетак његовог активизма, првенствено када је реч о насељу Багљаш. Истиче да му је срце баш у овом крају, јер га, како каже, на Багљашу, где је провео младост, сви поштују и воле.

- Никада им није било битно ни за коју репрезентацију играм, нити било шта друго, већ су ценили то што сам увек наш крај представљао у најбољем светлу. Највише волим да кажем да сам са Багљаша и да је ово моја средина, јер су ми ту и пријатељи. А када је реч о Зрењанину, заиста волим да дођем и да будем код куће, са мојима. Ипак, у овом граду немам најбоље услове за тренинг. Никада ми нико није понудио неки простор где бих тренирао, па се сам сналазим кад дођем овде. Чак и када сам освојио Евролигу, нико ме није назвао да то обележимо на неки начин. Мислим да у Зрењанину нема пуно европских шампиона из редова Реал Мадрида. То ми је вечита рана у души, али шта да се ради – открива наш саговорник.

Фото: Кабинет градоначелника Зрењанина

Радончић је прошле сезоне био на позајмици у шпанском прволигашу Сан Себастијану. Имао је заиста добру сезону и био је официјелно у најбољој младој петорци. И када је реч о статистици, био је у врху.

- Постигао сам озбиљан напредак и драго ми је што је све тако прошло, јер сам се заиста борио за то. Тренутно имам уговор са Сарагосом и не знам шта ће бити даље. Чекам још, али сам миран. Желим да наставим да играм у Шпанији, где сам направио неко име – наглашава Дино Радончић, који се нада да ће се већ од следеће сезоне утакмице поново играти пред публиком.

Жељко Балабан

EUR/RSD 117.5758
Најновије вести